تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
تکاب خبر و آدرس
tekab.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
اما فتوت چیست؟ از کجا به وجود آمد و چه اصول و قواعدی دارد؟ ابو عبدالرحمان سلمی در کتاب الفتوه در قرن چهارم هجری سعی کرده است مخالفت بین شریعت و طریقت را بر طرف و این دو جریان عمده را متحد کند. او در این کتاب رفتار و روش جوانمرد واقعی را وفا، دوستی، فداکاری، رحم و همه فعالیت های انسانی که با این رفتارهای پاک رابطه ای دارند ذکر می کند.
سلمی در بخش اول کتاب «الفتوه» می نویسد: پرسیدی جوانمردی چیست؟
بدان که جوانمردی هماهنگی و خوش طاعتی و ترک زشتی ها و لازم دانستن خوشخویی ها و نیکی های آشکار و پنهان است. باید هر حالی از احوال و هر وقتی از اوقات را که جوانمردی از تو می طلبد، لازم بدانی و در همه احوال از جوانمردی تهی نباشی. جوانمردیی که با پروردگار و پیامبر و صحابه و گذشتگان نیک و با مشایخ و برادران و خانواده و خویشان به کار می بری.
نظر سلمی درباره آغاز فتوت و اخلاق جوانمردی این است که فتوت و جوانمردی از اولین روز آفرینش دنیا و نخستین انسان از طرف الله به آدمی سپرده شده و نخستین کسی که به دعوت فتوت پاسخ گفت و کرامت های مروت را صاحب شد آدم (ع) بوده است.ابونصر محمدبن عبدالباقی خباز معروف به ابن رسولی، ادیب و شاعر نیمه دوم قرن پنجم هجری نیز رساله ای در فتوت نوشته و آن را میراث پیامبران و امامان می شمارد و می گوید که از زمان حضرت آدم (ع) آئین فتوت در جهان پیدا شد و آدم به گزاردن حق آن قیام کرد و چون مدت وی به پایان آمد در باب آن به شیث نبی وصیت کرد و سپس به نوح انتقال یافت و از نوح به سام رسید. بعد به ابراهیم. بعد در مسیح ظاهر شد و سرانجام به حضرت رسول اکرم رسید.
اینجا به یک مساله خیلی جالب و قابل توجه برمی خوریم. گفته شد که آدم به دعوت فتوت پاسخ داد. یعنی می توانیم حدس بزنیم که از دیدگاه صوفیان، فتوت یک هدیه و رفتار الهی است که به آدم پیشنهاد می شود و آدم با خوشحالی می پذیرد. پس فتوت، شفقت و رحم دلی خداست برای آدم ابوالبشر یعنی برای همه بشریت.
حضرت علی بن ابیطالب پسرعمو و داماد و جانشین پیغمبر اسلام در حقیقت سرپرست و مشوق واقعی جوانمردی محسوب می شده و شجاعتش زبانزد خاص و عام بوده است. به طوری که گفته اند چندین مرتبه جان خود را در راه پیغمبر اسلام به خطر انداخته است و روی همین اصل حضرت محمد (ص) در باب او گفته است: «لافتی الا علی؛ یعنی جوانمردی نیست مگر علی». در روایتی از جوانمردی امام علی (ع) آمده است که: روزی عبدالرحمن ملجم را گفت: تو قاتل من خواهی بود عبدالرحمن گفت: مرا بکش تا از من این فعل در وجود نباید. علی گفت: طریق ما آن است که بعد از گناه عفو کنیم، نه بیش از گناه عقوبت.
در روایتی از جوانمردی امام علی (ع) آمده است که: روزی عبدالرحمن ملجم را گفت: تو قاتل من خواهی بود عبدالرحمن گفت: مرا بکش تا از من این فعل در وجود نباید. علی گفت: طریق ما آن است که بعد از گناه عفو کنیم، نه بیش از گناه عقوبت.
درباره رفتار جوانمردانه حضرت علی (ع) روایات بسیار زیادی نقل شده است و به همین دلیل، علی (ع) را بنیان گذار فتوت محسوب کرده اند. همه جوانمردان در طول تاریخ و همه پیروان آئین فتوت چه اهل دین بوده اند و چه بد اخلاق و فتنه انگیز (فتیان، عباران، شاطران، اخی ها و به خصوص علویان، بکتاشیان که در واقع مذهب جعفری را پذیرفته اند) به علی (ع) احتر ام بسیار می گذارند. محبت به اهل بیت در میان اهل فتوت یک شعار و اعتقاد اساسی است. اما چرا حضرت علی برای رهبری اهل فتوت انتخاب شده است؟ علی (ع) انسانی پاک دل و بی گناه محسوب می شود که هرگز بت پرست نبوده و از هفت سالگی دین اسلام را پذیرفته است. فتیان علی را «فتی المطلق، (شاه مردان)» می خوانند. بنابر این از یک دیدگاه فتوت شعبه ای از تصوف محسوب می شود. چون اصول اخلاقی و الگوهای پرهیزگاری و عفت در فتوت با تصوف زمینه های مشترک دارند، گرچه تفاوت هایی هم دارند محمدجعفر محجوب می نویسد: «فتوت تصوفی است عوامانه و راه و رسم های آن ساده و عملی و در خور فهم پیشه وران و صنعت گران و کشاورزان و خلاصه، عامه مردم است. اهل تصوف برای رسیدن به هدف های خود از پیروان فتوت عام استفاده می کردند؛ یعنی نوجوانان عامه مردم که به عقاید فتوت گرایش داشتند به راحتی می توانستند به راه و جرگه طریقت گام بگذارند. رکن اساسی این گونه فتوت به شجاعت و بخشندگی و ایثار و برخاستن از سر هوای نفس و تخلق به اخلاق حسنه و اطلاق شد.
قشیری در «رساله» می نویسد: «... و گفته اند جوانمرد آن بود که بت بشکند چنانکه در قصه ابراهیم (ع) می آید .... و بت هر کس نفس اوست هر که هوای خویشتن را مخالفت کند او جوانمرد به حقیقت بود.
پس از نظر تصوف، پیرو جهان بینی فتوت، اول باید با جهاد اکبر یعنی مبارزه با نفس شروع کند و از این راه به خدا برسد. نقل است که مولی (ع) از حق تعالی پرسید که «مالفتوه» قال: فتوت زندگانی کردن است به وجهی که نفس به دواعی طبیعت و کدورت بشریت ملوث نگردد و به هیات بدنی و صفات بهیمی و سبعی متصف نگردد.
مبانی و اصول فتوت را از قول حضرت علی(ع) مشتمل بر هشت خصلت نوشته اند که عبارت است از «الوفاء و الصدق و السخاء و التواضع و النصیحه و الهدایه و التوبه». همین مبانی و اصول جوانمردی را می توانی از فتوت نامه ها یا رسایل جوانمردان به دست آوریم. فتوت نامه ها در حقیقت همان کتاب های آموزش هستند برای جوانانی که می خواهند عضوی از تشکیلات فتیان باشند. اکثریت این فتوت نامه ها برای تشکیلات صنفی نوشته شده است. از فتوت نامه ها می توان فتوت نامه سلطانی از حسین واعظ کاشفی، فتوت نامه شهاب الدین عمر سهروردی، فتوت نامه نجم الدین زرکوب تبریزی و فتوت نامه شمس الدین آملی را نام بر د. پس فتوت از دیدگاه صوفیان یک جهان بینی و رفتار باطنی بوده است؛ اما در قرن 17 م. این خصوصیت باطنی، آرام آرام فراموش می شود و راه فتوت تنها منحصر به تشکیلات اصناف می گردد. اعضای تشکیلات صنفی هم برای نظم دادن به کار و فعالیت خود، فتوت نامه ها را نوشته اند، مانند فتوت نامه چیت سازان، رساله سلمانیان و سرتراشان، رساله گلابیان و ...
مبانی و اصول فتوت را از قول حضرت علی(ع) مشتمل بر هشت خصلت نوشته اند که عبارت است از «الوفاء و الصدق و السخاء و التواضع و النصیحه و الهدایه و التوبه». همین مبانی و اصول جوانمردی را می توانی از فتوت نامه ها یا رسایل جوانمردان به دست آوریم.
آنچه بررسی شد فتوت از دیدگاه صوفیان و مخصوصاً از دیدگاه اسلام بود که آغاز آن را به نبوت و به اسم حضرت علی (ع) مربوط کرده اند؛ اما وقتی از نظر تاریخ نگاه می کنیم می بینیم که قرن ها پیش از اسلام جهان بینی فتوت در سرزمین قدیم ایران وجود داشته است.
در تاریخ ایران باستان می بینیم که راه و رفتار ایرانیان قدیم همین راه و رفتار فتوت بوده است و اصل دین زرتشتیان «کردار نیک، پندار نیک و رفتار نیک» است که برهان ظاهر ی بر این نکته می باشد و قرن ها بعد سلمی می نویسد: «از جوانمردی این است که آدمی گوش را از شنیدن زشتی نگه دارد چنانکه زبانش را از زشت گویی نگاه می دارد ...» در حقیقت فلسفه و جهان بینی ایرانیان دوران باستان، فلسفه مبارزه است و اهورا مزدا و اهریمن دو قطب این فلسفه را تشکیل می دهند و نور و ظلمت از کهن ترین اندیشه های ایرانیان است. برترین نمونه بزرگواری در این هنگام اهل زورخانه- عیاران و پهلوانان بوده اند. تاریخ زورخانه و اعضای آن به زمان های قدیم می رسد.
انهائیکه بوده اند ، پهلوانیها و افتخارات امثال شما قهرمانان ورزشی تکاب را می دانند خودت را ناراحت نکن و این را بدان زلال که باشی ، سنگهای کف رودخانه ات را میبینند و آن را برداشته و بسوی خودت پرتاب می کنند این رسم وفای روزگار ما
یا علی
نوشته مذکور از پهلوان امیر مرامت روح بلندت را ثابت می کند ، انشاءالله شما هم در جذب منابع مالی و لباس برای تیم تکاب با توجه به نفوذ و اعتبارت در سطح مدی ریت ورزشی کلان کشور همیار ما باشی .
همانطور که جرايم عليه وضعيت جسماني اشخاص سبب واکنش مجنيعليه( کسي که مورد ستم و جنايت واقع شده) و جامعه در برابر مجرم ميشوند ، جرايم عليه اشخاص و شرافت افراد هم همينطور است ، زيرا اين جرايم چنان آسيب روحي و رواني را در پي دارد که مداوا و درمان آن بسيار سخت تر و دشوارتر از صدمات و ضررهاي مالي و جسمي است ما در اين مبحث به دو جرم عليه اشخاص به طور مجزا ميپردازيم : (توهين – افترا) . باتوجه به جامع بودن کتاب جرائم عليه اشخاص دکتر ميرمحمد صادقي ، عموم مطالب به طور مستقيم از ايشان نقل شده است . ابتدا بايد ذکر کرد که براي تحقق جرايم فوق بايد سه رکن همزمان وجود داشته باشند . رکن قانوني – رکن مادي – رکن معنوي توهين توهين در لغت به معناي خوار کردن- سبک داشتن – خوراي و خفت آمده است ( محمد معين – فرهنگ فارسي – توهين)0 جرم توهين داراي اقسامي است: توهين ساده عبارت است از توهين و اهانتي که عليرغم دارا بودن وصف مجرمانه از هيچ کيفيت مشددهاي برخوردار نيست . توهين ساده : اين جرم در ماده 608 قانون مجازات اسلامي مصوب سال 1375 پيش بيني شده است که مقرر ميدارد « توهين به افراد از قبيل فحاشي و استعمال الفاظ رکيک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا 74 ضربه و يا پنجاه هزار تا يک ميليون ريال جزاي نقدي خواهد بود.» الف) عنصر مادي : اين عنصرمادي مشتمل بر سه بخش است که عبارت است از : رفتار فيزيکي مرتکب- مجموعه شرايط و اوضاع و احوال لازم براي تحقق جرم و نتيجه حاصله .
با توجه به عدم حمایت مسئولین شهری از تنها تیم فوتبال این شهر محروم در مسابقات لیگ استان آذر بایجان غربی در سال 1394 بار دیگر از کلیه افراد خیر ، ادارات و نهادها ، شرکت ها و بخش های خصوصی در خواست می گردد حمایت های لازم را از تیم فوتبال پرسپولیس شهر ستان تکاب با قدمت 35 سال در سطح شهر و استان ( شاید تنها تیمی باشد در سطح استان آذربایجان غربی با همان نامی که در بدو تاسیس تیم نامگذاری شده است به حیات ورزشی خود ادامه می دهد ) بعمل آورند تا این تیم که پناهگاه و مامن فوتبالیستهای محروم از همه چیز این شهر است منحل نگردد . به یقین در این 35 سال این تیم با فداکاری و خون دل خوردن های فراوان بازیکنان و مربیان و مدیران اداوار مختلف مخصوصا پهلوان جهانبخش رشیدی، مرتضی خدمتی ، نوبخت غفوری ، علی کاکائی ، مرتضی دشتی و حمایت های آفایان سردار محمود دولتی ، حاج نادر شیروند ، حاج موسی قادری ، حاج حبیب قربانی ،اسداله بهشتی ، خداویردی فضلی فتحعلی بدخشی ، حبیب قربانی ، علی فاضلی ، حاج عباس نیری و بازیکنانی قدیمی تیم مخصوصا نسل دهه هشتاد ( به علت زیاد بودن اسامی ، اسم برده نمی شود ) تیم ادامه حیات داده و با زیکنان آن با تغذیه از نوع املت و سیب زمینی و دوغ و جغورو بغور آنهم در کنار خیابانها و ورودی های شهر های مختلف استان توانسته اند این تیم را به این جایگاه برسانند ) و دلخوش بودند که از سال 1392 با حمایت سازمانی ، حقوقی و مالی شهردار محترم وقت جناب مهندس عباسیان و اعضاء محترم شورای اسلامی دور سوم کم کم تبدیل به تیمی سازمان یافته شده اند که خوراکشان در مسابقات خارج از خانه از املت به یک وعده غذای رستورانی تبدیل شده و موقع بازی در میدان مسابقه بازیکن تعویضی مجبور نبود با بازیکن جانشین پیراهن و کفش عوض کند و اخطار هم بگیرد دیگر دلخوش به این بودیم دوران گدائی از این و آن برای جمع آوری هزینه ایاب و ذهاب یک سفر برون مرزی گذشته است ولی این ها هم رویای یک ساله بود که با روی کار امدن شورای دور چهارم و شهردار جدید به تاریخ پیوست و باز ما ماندیم و سرآغاز قصه دراز و باز خدا طول عمر با عزت برای حاج حبیب مدنی و مهندس هادی عباسیان و خدا ویردی دولتیاری اعضای هیات مدیره ،و افراد خیری همچون مهندس کریمی ،مهندس علیزاده ، اقایان محمدی ، کاسه چی ، حیدریان ، شیری و...عطا بفرماید که هر انچه در توان داشتند جهت جمایت مالی از این باشگاه در سال 94 بعمل آورده اند ودر حالیکه با بدهی چند ملیونی سال 93 مواجه هستیم وارد سال 94 شدیم تا مقدمات اماده سازی تیم را برای فصل 94 شروع نمائیم ولی دریغ از یک ریال موجودی
باز مجبوریم گدائی بکنیم آنهم به برکت سیستم های الکترونیکی روز بصورت الکترونیکی و بطور صریح اعلام می نمایم در این شهر که مثلا اسمش را شهر معادن طلا گذاشته ایم اداره تیم های ورزشی اش در هر رشته و هر رده سنی گدائی را می طلبد پس به من گدا یعنی منصور کا کا ئی سرمربی تیم پرسپولیس که عمر و عزت ورزشی خود به خاطر جوانان این شهر به رفاه و شهرت طلبی نفروخت و صادقانه در صحنه فوتبال این شهر 35 سال خدمتگزار بود به هر طریقی که می توانید کمک مالی نمائید تا این تیم که در سطح استان بعنوان شناسنامه فو تبال تکاب شناخته می شود مهر باطل نخورد و فوتبالیست های شایسته آن به جای زمین های تمرین و مسابقه سر از ..................... در نیاورند در ضمن آماده ام با تک تک مسئولین بزرگوار شهرمان در این رابطه به گفتگو بنشینم و دردل جوانان ورزشی شهررا به گوش آنان برسانم و هم چنین با کسب اجازه از بزرگان سایر تیمها مخصوصا تیم فوتسال قایقران که سالانه 30 تا 40 ملیون هزینه می کند و مربیان سازنده شهر در سطوح پایه اقایان حاج حمید شریفی ، حسن فتاحی ، سجاد خالدیان ، حمید عزتی ، علی فتاحی ، بهنام احمدی و... واقایان مهدی واعظ و فردین دهقان که با خون دل مشغول تربیت استعدا های فوتبال و فوتسالی این شهر بوده و هستند و هر سال برای شهرمان افتخار کسب می کنند اعلام نمایم مسئولین بزرگوار شهر صاحبان صنایع معدنی طلا و سنگ جوانان را در ک کنید این انصاف نیست کلیه هزینه تربیت یک جوان را در بعد ورزش قهرمانی خود سرپرستان و مربیان تیم ها از محل درامد های ماهانه خود که می بایستی معطوف به خانواده باشد تامین نمایند پس کو شعار سالم سازی و حمایت از جوانان ورزشی ، که پول سالن و زمین تمرین ، هزینه مسابقات ، لباس ورزشی و کفش ، ایاب و ذهاب و تغذیه و درمان ورزشی را خود می پردازند جوان تکابی شعار نمی خواهد در عمل حمایت می خواهد
از سایت ها و وبلاگهای شهر مان در خواست می کنم چنانچه این متن را خواندند بنحو مقتضی پوشش دهند تا شاید به یمن نام و اهمیت وبلاگ و یا پایگاه خبری ایشان چشم مسئول دلسوزی به این نوشته افتاده و فرجی حاصل شود
در یک کلام از طلا گشتن پشیمان گشته ایم مرحمت فرموده ما را همچون مس کرمان و رفسنجان ، مس کنید
شماره تماس با بنده 09148013531 منصور کا کا ئی خاک خورده فوتبال تکاب
تسلیت به خانواده محترم هاشمی زنجان خانم عصمت هاشمی و آقایان اسماعیل و کمال و حمید رضا و فیاض وقیاس و معرفت میثم و خانواده های حسنی و برقعی و احمد پناه....................................................... ضایعه اسفناک چهار تن از گلهای گلستان باغ هاشمی و حسنی را به خانوادهع محترم تسلیت عرض میکنم . کربلائی غیب الله هاشمی مشهدی علی حسنی بانو فریبا هاشمی نو گل پر پر سحر هاشمی
سال جدید سال پر باری برا همه تکابیها را آرزومندم
در این سال برا بازدید از اقوام به شهر تکاب رفتم و با
همه دوستان و همشهریان از نزدیک دیداری داشتم
بالاخص عروسی داداش گلم آقا روح اله که با خانواده
محترمی از شاهیندژ وصلت کردند و این خانواده محترم
از خاندان بزرگ شهید حسن خانی می باشند .
و من از تک تک شرکت کنندگان در عروسی برادر عزیزم
روح اله رضوانی تشکر وافی و کافی می نمایم .
از آن جمله از اساتید کشتی تکاب برادر نبی اله شاداب
استاد صدیق افشار و سلیم اردلان و محمد رضا رضوانی
و بهرام رضوانی و مجید صدیق افشار و ایرج صدیق افشار
و قهرمانان بوکس و بدنسازی ابراهیم سرخوش و موسی
قادری و سیامک کسالائی و بیگ زاده و رضا کاکائی و
جاوید عبادی . خیلی از عزیزان آشنا از جمله استاد ادبیات
خلیل احمد پناه .وفوتبالیست خوب شهر سجاد احمد پناه
و جلال بیگی و اصغر قاسمی عزیز و همه پسر عموها و نوه های
عموی عزیزم بالاخص افشین نوروزی و امید و سعید شکری
و آرمان و ............... رضوانیها و نعمت الهی های عزیزم
همسایگان و دوستان که از شهر های دور و نزدیک بالا خص
آقایان عطالله سنندجی و آقای کامل صفائی و خانواده از
شهر سنندج تشریف فرمای جشن برادر عزیزم بودند .
از جمله مهند س گرام رضا افشارلو از شاهین دژ و
هولاسو و پسر خاله های عزیزم فیروز ارجمند و وحید
و رضا و جواد و علی و ولی و حبیب و مهدی و دادمادهای
خوبمان وحید و عباس و جعفر و خواهر خوبم ریما و سجاد عزیز
و آقای کاظم فرح بخش و خانواده شریفی و قادری و کسالائی
وچراغی و برقعی و رضویان و و پسر عمه زیزم اسماعیل و مهدی
باقری و شاکری عزیز و ..... خانواده فدائی ...................
ارومیه و هاچه سو و زنجان و تهران و سنندج
قدم رنجه فرمودند و ما را سر فراز فرمودند قدردان زحماتشان
هستم و خواهم بود انشاله بتوانم جبران زحماتشان باشم.
جلوه عشق و ارادت به ولایت فقیه و تجدیدمیثاق ورزشکاران با آرمانهای خمینی کبیر...
راهپیمایی 22 بهمن 1393 در تکاب نمایشگر ایثار و فداکاری و تجدید پیمان آحاد ملت شریف بالاخص جوانان و ورزشکارانی بود که بار دیگر باحضور خود اقتدار نظام مقدس انقلاب اسلامی را به گوش جهانیان رساندند.
مسابقه رزمی به همت هیئت ورزشهای رزمی با نظارت اداره ورزش و جوانان مناسبت گرامیداشت دهه مبارک فجر روز جمعه 24 بهمن با شرکت بیش از 60 رزمی کار در محل سالن غدیر این شهرستان برگزار شد.
فوتسال یولقون آغاج قهرمان مسابقات روستایی جام فجر شد...
تیمهای فوتسال یولقون آغاج و زرشوران فینال این مسابقات را برگزار کردند...
مسابقات فوتسال روستایی با شرکت 16 تیم از بخشهای مرکزی و تخت سلیمان طبق گروه بندی و جدول مسابقات از 20 بهمن در سالن 2000 این شهرستان در حال برگزاری بود.
عطاالله امانزاده ورزشکار خوش استیل تکابی نائب قهرمان استان شد...
مسابقات بادی کلاسیک قهرمانی استان گرامیداشت دهه فجر 24 بهمن ماه به میزبانی ارومیه برگزار گردید...
تیم 3 نفره پرورش اندام تکاب با ترکیب : حسین شاداب ، اکبر موسوی و عطاالله امان زاده با مربیگری و سرپرستی بیژن ارجمند در این مسابقات شرکت و توانست 1 عنوان دومی توسط عطاالله امان زاده کسب نماید
دوست و برادر عزیزم دکتر همایون هاشمی ریاست محترم سازمان بهزیستی کل کشور
*کل من علیها فان و یبقی وجه ربک ذو الجلال و الاکرام ضایعه درگذشت مادر مهربان و مومنتان را از صمیم قلب تسلیت عرض می کنم خداوند متعال روح پاکش را با سرورش فاطمه زهراء محشور نماید و به بازماندگان صبر جزیل عنایت فرماید.
از طرف دوستان دوران کودکی و محلات تکاب
امیر رضوانی و امیر کوهستانی و سردار امامیان ائتلاف بزرگ ورزش ایران و مجمع تکابیهای مقیم تهران
ایرج کیا رستمی نگین درخشان مسابقات بوکس المپیک آسیای 90پکن :
امروز پس از یک تاخیر عجیب دو روزه..؟؟ باخبر شدیم ایرج کیا رستمی قهرمان سنگین وزن و نامدار بوکس ایران و آسیا ، قهرمان رینگ مسابقات المپیک آسیایی 90 پکن در اثر سکته مغزی در بخش icu بیمارستان شهدای تجریش بستری شده و تا این ساعت برابر اعلام این بخش و نظر پزشکان معالج از وضعیت مناسبی برخودار نبوده و هوشیاری او در پایین ترین ضریب ممکن هوشی قرار دارد قهرمانی برجسته، شایسته و با اخلاق که همیشه مورد بی مهری و کم توجهی فدراسیون قرار داشت قهرمانی با جسارت و متعصب با عرق ملی عاشق ورزش بوکس و برخلاف خصو صیات خاص سنگین وزنهای ایران خونگرم و صمیمی و
با محبت و افتاده بود ایرج سالها شاگرد زنده یاد صادق پدیسار بوده و خود نیز پس از اتمام دوران قهرمانی مربی لایق و سازنده است قلب خانوده بوکس ایران برای این قهرمان بزرگ هر لحظه می طپد آرزوی خانواده ورزش کشور و هم تیمی های دوست داشتی و بامحبت او چون سیامک ورزیده ، مرتضی شیری ، یوسف خاطری ، جهانگیر سلیمانی ، محمود غفاری ، پرویز لطفی ، پژمان چالاک ، علی اکسون ، شاهرخ حاجیلو ، شمس اله داود آبادی ، بهمن عزیزپور ، اسفندیار محمدی ، بیژن باتمانی ، سینا بالانش ، افشین نادری ، انوشیروان نوریان ،اسد جوهری ، رضا و مهدی مهدی پور، مسعود مه منش،مسعود مصطفوی
شهریار رحمانی منصور قره خانلو و خلاصه اهالی ورزش بوکس سلامتی این قهرمان دوست داشتنی است ایرج کیا رستمی با قلبی به وسعت همه مردان افتاده و متواضع ایران زمین ایرج عزیز همچنان مبارزه خواهد کرد و تمامی دوستداران او برای این قهرمان آرزوی بهبودی و تندرستی کامل را دارند. از دوستداران ورزش کشور بالاخص قهرمان بوکس ایرج کیا رستمی قهرمان اسبق بوکس ایران و آسیا از دعای
چون كسی به دیگری بدی كند یا در مجلسی یك نفر از بدیهایی كه با او شده صحبت كند مردم میگویند آنكه برای تو چاه میكند اول خودش در چاه میافتد.
در زمان حضرت محمد(ص) شخصی كه دشمن این خانواده بود هر وقت كه میدید مسلمانان پیشرفت میكنند و كفار به پیغمبر ایمان میآورند خیلی رنج میكشید. عاقبت نقشه كشید كه پیغمبر را به خانهاش دعوت كند و به آن حضرت آسیب برساند.
به این منظور چاهی در خانهاش كند و آن را پر از خنجر و نیزه كرد آن وقت رفت نزد پیغمبر و گفت: "یا رسولالله اگر ممكن میشه یك شب به خانه من تشریف فرما بشید". حضرت قبول كرد، فرمود: "برو تدارك ببین ما زیاد هستیم". شب میهمانی كه شد پیغمبر(ص) با حضرت علی(ع) و یاران دیگرش رفتند خانه آن شخص. آن شخص كه روی چاه بالش و تشك انداخته بود بسیار تعارف كرد كه پیغمبر روی آن بنشیند. پیغمبر بسمآلله گفت و نشست. آن شخص دید حضرت در چاه فرو نرفت خیلی ناراحت شد و تعجب كرد. بعد گفت حالا كه حضرت در چاه فرو نرفت در خانه زهری دارم آن را در غذا میریزم كه پیغمبر و یارانش با هم بمیرند. زهر را در غذا ریخت آورد جلو میهمانان، اما پیغمبر فرمود: "صبر كنید" و دعایی خواند و فرمود: "بسمالله بگویید و مشغول شوید" همه از آن غذا خوردند. موقعی كه پذیرایی تمام شد پیغمبر و یارانش به راه افتادند كه از خانه بیرون بروند. زن و شوهر با هم شمع برداشتند كه پیغمبر را مشایعت كنند. بچههای آن شخص كه منتظر بودند میهمانان بروند بعد غذا بخورند، وقتی دیدند پدر و مادرشان با پیغمبر از خانه بیرون رفتند پریدند توی اتاق و شروع كردند به خوردن ته بشقابها. پیغمبر كه برای آنها دعا نخوانده بود همهشان مردند. وقتی كه زن و شوهر از مشایعت پیغمبر و یارانش برگشتند دیدند بچههاشان مردهاند. آن شخص ناراحت شد دوید سر چاه و به تشكی كه بر سر چاه انداخته بود لگدی زد و گفت: "آن زهرها كه پیغمبر را نكشتند، تو چرا فرو نرفتی؟" ناگهان در چاه فرو رفت و تكهتكه شد. از آن موقع میگویند: "چاه مكن بهر كسی اول خودت، دوم كسی".
استاد قهرمان فرجی ( رئیس هیئت ورزشهای رزمی شهرستان تکاب) مسئول سبک تاپ کیک بوکسینگ استان آذربایجان غربی شد...
بنابه درخواست تشکل ( تاپ کیک بوکسینگ ) طی نامه شماره 276/13238/1 مورخه 87/9/24 فدراسیون محترم ورزشهای رزمی جمهوری اسلامی ایران و با عنایت به سوابق و تجارب جنابعالی در امر ورزش از تاریخ 93/9/5 به مدت یکسال به عنوان مسئول هماهنگی تشکل فوق الذکر دراستان آذربایجان غربی منصوب می شوید . امیداست با استفاده از نیروهای متخصص و کارآمد در رشد و شکوفایی این رشته رزمی مو
در پی استعدادیابی هیئت فوتبال استان و دعوت از بازیکنان مستعد شهرستانها جهت تست و جذب در تیمهای منتخب رده های سنی 2 بازیکن دررده های سنی نوجوانان و جوانان از تیم پرسپولیس تکاب به مربیگری سجاد خالدیان به تیم منتخب استان دعوت شدند.
آقایان نماینده گان عزیز و محترم تو رو خدا ما تا کی باید منتظر باشیم
که حق و حقوق شهروندان تکابی بعد از سالها انتخابات نمایندگی مجلس
شهرمان تکاب مستقل شده و بتواند یک شهروند حقیقی و حقوقی تکابی
به کرسی سبز مجلس رفته و ما هم به هر لحاظ آسوده باشیم وبگوئیم که
یک تکابی از شهرمان نماینده خودمان هست.
واقعا بعد از این سالها زمان جنگ و زمان آرامش و زمان صلح و آسایش هنوز
مردم این سر زمین با مدیرانشان سر جنگ ندارند بلکه با نجابتشان در سالهای
بعد از انقلاب برای اعتلای پرچم نظام جمهوری اسلامی گام به گام به
ایرانیان عزیز پای صندوقهای رای رفته و همیشه رای خود را به کاندیداهای
غیر تکابی هم رای داده اند. اما اینک همین شهروندان تکابی عزیز و
با فرهنگ و اصیل تکاب برای خودشان نماینده ای مستقل میخواهند .
آیا این حقوق شهروندی به تکابیها که حق قاونی آنهاست زیاده گوئی است.
بنده سخنم با همه نمایندگان ادواری شهرهای تابعه استان آذربایجانغربی
و شرق و زنجان و کردستان است آقا چه میشود که همگی شما از این شهر
مظلوم از مردم شهید پرور و زرخیزش دفاع کنید .
آیا دادن حق شهروندی شهر تکاب باری گران است که مجلس را به بلوا و آشوب می
کشاند آیا آرامش و آسایش همسایه و شهروندان تکابی برایتان مقدور نیست.
ما ملت شما رو انتخاب کردیم حال ما از شما نمایندگان خواهشمندیم که حقوق شهروندیمان
که همانا استقلال تکاب در مبحث نماینده مستقل را به شهروندان تکابی بعد از سالها
هدیه کنید تا اجر معنوی خویش را در دوران زندگیتان با دعای مردم با فرهنگ و با
شعور تکاب با خود به همراه داشته باشید.
پس برابر بر اصل 64 قانون اساسی باید تکاب از شهرستانهای میاندواب و شاهیندژ جدا شود.
براساس اصل 64 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران هر 10 سال يك بار با در نظر گرفتن عوامل انساني، جغرافيايي، سياسي و نظاير آنها حداكثر20 نفر نماينده ميتواند به تعداد نمايندگان مجلس شوراي اسلامي افزوده گردد، که در حال حاضر از آخرین زمان اجرای این قانون، 16سال گذشته و باید از مجلس نهم در این خصوص تعیین تکلیف می شد، ولی وزارت کشور دیر اقدام کرد و مجلس هم به دلیل اختلافات پیش آمده، آن را مسکوت گذاشت.
بر اساس اصل 64 قانون اساسی ۳ شاخص برای تعیین تعداد نمایندگان هر حوزه انتخابیه تاثیر دارد. عوامل انسانی (جمعیت)، سیاسی، جغرافیایی (وسعت) و سایر شاخصها در قانون ذکر شده است.
بر این مبنا طبق قانون به ازای هر 150 هزار نفر واجد شرایط رأی، یک نماینده باید در مجلس حضور داشته باشد که با این حساب اکنون باید 500 نماینده در مجلس فعالیت داشته باشند، ولی تعداد آنها 290 نفر می باشد.
روز جمعه سه بازی از رقابتهای لیگ برتر فوتسال آذربایجان غربی بین تیم های اروم آلیاژ ارومیه و معرفت میاندوآب و تیم های ستارگان سلماس و که وین مهاباد و شمش خوب با قایقران تکاب برگزار شد .
بازی بین فوتسال اروم آلیاژ ارومیه و معرفت میاندوآب :
در این دیدار که عصر روز جمعه در سالن مخابرات ارومیه برگزار شد، تیم اروم آلیاژ ارومیه توانست با نتیجه 4 بر 2حریف میاندوآبی خود را از پیش رو بردارد.
گل های تیم اروم آلیاژ را سعید نژادمحمد (2 گل)، فرید مظاهری و محسن بنی هاشمی و هر دو گل تیم معرفت میاندوآب را میثم سلیمانی به ثمر رساندند.
تیم اروم آلیاژ ارومیه با یک بازی کمتر نسبت به تیم ستارگان سلماس با کسب سه پیروزی و یک تساوی در رتبه سوم لیگ برتر استان ایستاده است.
بازی بین ستارگان سلماس و که وین مهاباد :
در بازی دوم تیم فوتسال ستارگان سلماس در ادامه رقابت های لیگ برتر فوتسال آذربایجان غربی در خانه خود برابر 'که وین' مهاباد به پیروزی دست یافت.
تیم فوتسال ستارگان سلماس در سالن دو هزار نفری امام خمینی (ره) مجموعه ورزشی شهدا این شهرستان میزبان تیم فوتسال 'که وین' مهاباد بود که در پایان بازی را با نتیجه 4 بر صفر به سود خود پایان داد.
تیم فوتسال ستارگان سلماس در پایان بازی های هفته پنجم لیگ برتر فوتسال استان با 10 امتیاز به عنوان یکی از مدعیان قهرمانی این دوره از مسابقات شناخته می شود.
بازی بین شمس خوی و قایقران تکاب :
تیم فوتسال شمس خوی درسالن دوهزارنفری شهیدچمران خوی مقابل میهمان خودقایقران تکاب درحالی که درنیمه نخست 2 گل ازحریف خودعقب بود در نیمه دوم دریک بازی حساب شده با4 گل ازحریف خودپیش افتادودرنهایت بانتیجه 4 بر2 میهمان خودراباشکست بدرقه کرد.
تیم شمس خوی از5 بازی 3 بردو2 تساوی دارد وبا11امتیاز درصدرجدول رقابتهای لیگ برتراستان آذربایجانغربی قراردارد.
تیم های شمس خوی، اروم آلیاژ ارومیه، ماکو جوان، بوکان جوان، شاهین دژ، قایقران تکاب، معرفت میاندوآب، که وین مهاباد و ستارگان سلماس در رقابت های لیگ برتر فوتسال آذربایجان غربی حضور دارند.
این مسابقات با شرکت 8 تیم از استان روز جمعه 28 آذر به میزبانی ارومیه برگزار شد و تیم موی تای تکاب با مربیگری و سرپرستی استاد شورش لقایی در این مسابقات شرکت و توانست با شایستگی تمام در رده سنی نوجوانان قهرمان استان شود.
مصطفی آرمند ـ محمدصادق غلامی ـ سینا نصرالهی و میلاد یوسفی اول
آرش اکرمی ـ دانیال عمرانی و امیرحسین حرمتی دوم
محسن کریمی سوم
به نقل از مسئولین اجرایی این مسابقات نفرات اول تا سوم به مسابقات کشوری این رشته اعزام خواهند شد.
این وب سایت تقدیم معلم اخلاق و دانشمند جاوید الاثر محمد حسن رضوانی باد که در جنگهای داخلی در شهرستان سنندج مفقود شد . یادش گرامی باد ونامش همیشه جاوید باد. , و یاد معاون مدرسه ای که در آن درس میخواندم مرحوم فرخ نصر الهی که همیشه بر لبانش لبخنی داشت و چهره ای مهربان وبیاد دبیر تاریخ و جغرافیم در مدرسه راهنمائی شریعتی مرحوم شهید حسن حاجیانپور
.شهرو یاد استاد عزیزم مرحوم سید عبدالرزاق رضویان که پایه گذار راهپیمائی های مدارس شهر تکاب در اول انقلاب بود. و یاد مرحوم معلم سید یحی رضویان یار دیرینه پدرم و مرحوم معلم عزیزمان حسین وظیفه و پهلوان بزرگوار نصرت اله نقدی عزیز مرحوم و همه معلیمین و فرهنگیان گمنام منطقه افشار من شهر تکاب این مرزوبوم آشنا سالها است
جان گرفته کشتی اندر شهر ما
پهلوانی باید اندر ورزش کشتی جوان
همچو تختی بایدت نامت نشیند بر دلان
رستمی و پرچمی هر دو شهید زنده اند
یادشان باقیست بر دلها چو زاد این مو طنند
ملکیان را اسوه باشد ملکیان
نی رود یادش ز دل چون نقش بسته بر دلان
داغ بر دلها نهاد اخلاق خوب قاضیان کند
دل از این جهان و گشت یار غازیان
چون بنی هاشم زنور هاشمی بود وبرفت
نوریان چون نور حق تابید و هم تابنده رفت
باب رضوان را گشودی ای امیر گشته ای بر دام پر دردان اسیر
چشم بر در کی نشان یابی زاو از پدر دوری و دل محزون او
و اما این وبلاگ بیاد تاریخ تکاب و اساتیدی چون پدر عزیزم و شهیدان گرانقدر منطقه وتمامی
دوستداران تاریخ اصیل شهرستان تکاب ایجاد کرده ام.
تكاب به معني آب باريكه و زمين كم آب است. منطقه تكاب داراي ده ها اثر تاريخي قبل وبعد از اسلام است كه از آن جمله ميتوان به تخت سليمان اشاره كرد كه در 45 كيلومتري شمالشرقي آن واقع شده است.
شهر باستاني شيز در آن مكان قرارداشت واحتمالاً به علت فعاليتهاي آتشفشاني كوه زندان در فاصله 105 كيلومتري تخت سليمان، ويران شده و آثاري از آن برجاي نمانده است. نام تكاب تا سال 1316 هجريشمسي تكانتپه (تپه پر ازخار) بوده است.
شهرستان تكاب از شمالغربي به هشترود،از شمالشرقي به زنجان،از طرف غرب به صائيندژ واز جنوب وجنوبغربي به سنندج وسقز واز طرف جنوب شرقي به شهرستان بيجار محدود است و وسعت آن 2523 كيلومتر مربع مي باشد.
بنا و يادمانهاي تاريخي
بالاخانه قزقپان سنگ
در 5 كيلومتري شمال غربي روستاي قزقپان سنگ در سينه كوهسنگي يك مناره جالب توجه وجود دارد كه امتداد آن به دامنه صخره منتهي مي گردد.
زندان سليمان
زندان سليمان بر روي كوهي قرار گرفته كه در قله آن دهانه بزرگي از يك آتشفشان غير فعال وجود دارد. ارتفاع اين زندان مخوف افسانهاي كه ديواره صخرهاي آن كاملاً عمودي است از يكصد متر بيشتر به نظر ميرسد و بویگاز تندي از درون اين چاه عظيم به مشام ميرسد.
زندان سليمان بيشتر به يك دهانه آتشفشاني خفته ميماند و وجود چشمههاي آبگرم معدني در روستاي احمد آباد درپاي همين كوه مويد اين نظر است.
قلعه تخت سليمان
تخت سليمان و مجموعه آثار باستاني و تاريخي آن يكي از مهمترين و مشهورترين مراكز تاريخ و تمدن ايران محسوب ميشود.اين مجموعه در ناحيه تكاب و بر روي يك بلندي طبيعي به ارتفاع 20 متر از سطح دشت احداث شده است.
كليه آثار آن درون يك حصار و ديوار بيضي شكل بنا شده ودر درون دشتي گسترده واقع شده است. حصار بيروني از سنگهاي لاشهاي به ابعاد مختلف و به ضخامت 5 متر، ارتفاع 14 متر و محيط بيروني 1200 متر بنا شده است.
لايه بيروني حصار از سنگهاي تراشدار نماسازي شده و داراي 38 برج دفاعي مخروطي شكل است. بناي ديوار و حصار بيروني متعلق به دوره ساساني است، ولي در دوره ايلخاني نيز ضمن مرمت پارهاي از قسمتهاي فرو ريخته ، دروازه جديدي در مجاورت دروازه جنوبي عهد ساساني احداث گرديد.
در اين مجموعه تاريخي محل شگفت انگيزي به نام زندان قرار دارد كه مشتمل است بر بقاياي معبدي از دوران ماقبل تاريخ و عهد ماد. در اطراف تخت سليمان آب گرمهاي جوشان و حتي چشمههاي سرد وجود دارند كه بسيار جالب توجه و ديدني هستنند. همچنين شكاف بزرگي كه در اثر زلزله پديد آمده از نكات ديدني تخت سليمان است.
قلعه سردار افشار (حسينعليخان افشار)
در ضلع شمال غربي مركز شهرستان تكاب، قلعهاي شامل سه بخش اندروني، بيروني و محل نگهداري احشام در يك مكان خيلي وسيع احداث گرديده بود. اين عمارت در زمان سلطنت ناصرالدينشاه قاجار توسط سردار حسينعليخان افشار در سال 1281 هجري قمري احداث گرديده.
قلعه اربابي يلقون آغاج (چهار باغ)
قلعه يلقون آغاج در اوايل حكومت قاجاريه، با نماي هشت ظلعي منظم در دو طبقه احداث گرديد و داخل عمارت را با كاشيهاي رنگين و نقاشيهاي با ارزش مزين نمودند.
قلعه رشيد الدوله (حسنخان افشار) دورباش
اين قلعه توسط رشيدالدوله در دوره سلطنت شاهان قاجار در ميان باغهاي انگور و درختان ميوه، احداث گرديده است.
دژ ساري قور خان
اين بنا از دوران پيشاز تاريخ، مركز تمدنهاي هزاره اول بوده و از عصر مادها تا دوره ساساني اقوام متعددي در آنجا سكونت داشتهاند. دژ به صورت پشته عظيم سنگي در حاشيه شرقي رودخانه سارق در 600 متري از دره سر بر آورده كه از همه طرف محفوظ و مجزاست و دستيابي به آن مشكل و به اين لحاظ جايگاه امني براي ساكنان آن در ادوار مختلف بوده است.
بقاياي برجهاي ديده باني و دخمههاي صخرهاي با حياط و آبانبارها به فرمهاي چهار گوش منظم و نا منظم و مدور و پلكانها و راهروهاي استوانهاي ارتباطي، قابل ملاحظهاي ميباشد. به احتمال قوي اين محل در دوره غارنشينان مورد استفاده بوده و اهميت خود را در ادوار بعدي نيز حفظ نموده است.
قلعه محمد حسين خان مير پنج دور باش
اين قلعه توسط محمد حسين خان مير پنج در دوره سلطنت شاهان قاجار در روستاي معتدل دورباش احداث گريده است و درحاشيه طولي يكي از ديوارهاي قلعه و قسمت بيروني آن آينه بزرگي نصب نموده بودند كه مشرف به گردنه زرينه اوباتو و دوراهي ديواندره بودكه حركت و عكسالعمل نيروهاي مهاجم و يورشگران را منعكس ميكرد.
دژ بلقيس
روي قلعه جنوبي كوه بلقيس استحكاماتي با نام متداول تخت بلقيس وجود دارد كه ويرانههاي آن در سال 1959 كشف گرديد. تاريخگذاري بنا را به دوره ساسانيان محتمل ميكند.
تپه مجيد
در فاصله 3 كيلومتري شمال شرقي بين تخت و دهكده تارهكند در حوالي قبرستان جديد تپهاي معروف به تپه مجيد وجود دارد كه بر روي آن سفالهايي از دوره ساساني بدست آمده است.
اين مكان وجود احتمالي محوطههاي مسكوني از دوره آتشكده را نشان ميدهد كه از نظر باستانشناسان محل گورهاي دسته جمعي تومولوسها مربوط به هزاره اول قبل از ميلاد است. مجموع گورهاي تومولوس كه به شكل تپه باستاني است، شامل چند هزار گور فرعي ميباشدكه يك گور اصلي را حلقه وار در ميان گرفتهاند.
جاذبه هاي طبيعي
آبهاي گرم احمد آباد
در فاصله 2 كيلومتري شمال غربي روستاي احمد عليا حفرههاي آبگرمي وجود دارد كه بنا به روايت گذشتگان خاصيت دارويي داشته و مورد استفاده عموم قرار ميگيرد.
در ميان چشمه هاي آبگرم احمد آباد در نقاط نزديك آبگرمها، حفرههاي پر از آب سرد نيز وجود دارد كه خاصيت دارويي داشته و مورد استفاده عموم قرار ميگيرد.
اين آبها بعلت داشتن املاح معدني گوناگون بعد از طي مسير در روي زمين رسوباتي به رنگهاي سفيد زرد مايل به نارنجي و در بعضي موارد كاملاً قرمز بر جاي ميگذارد.
غار كهريز
اين غار در كهريز تكاب واقع شده و قطر دهانه آن در حدود 2 متر و طول و عرض آن نيز 3 متر است.
چمن متحرك بدرلو (چمن گلي)
چمن گلي در كيلومتر 17 شمال شرقي شهرستان تكاب و در 3 كيلومتري شرق روستاي بدرلو از دهستان افشار بخش مركزي واقع شده است.
در داخل دره سبز، و درختان چنار و بيد و نيزار و چمن درياچهاي به قطر طبيعي تقريبي 80 متر و با جزيرهاي شناور مملو از ني بقطر 60 متر وجود دارد كه در اثر وزش باد به طرفين حركت ميكند.
زندان برنجه
زندان برنجه در 28 كيلومتري شمال شهرستان تكاب در روستاي برنجه ( برنجك) از دهستان چمن، بخش تخت سليمان و در دامنه كوهي معروف به طويله سليمان واقع شده است.
درياچه خسرو
در وسط آثار باستاني تخت سليمان درياچهاي كه عمق آن حدوداً 110 متر و ابعاد آن80در120 متر است وجود دارد. آب درياچه بصورت چشمه جوشان از اعماق زمين بيرون ميجوشد كه منظره بسيار جالبي دارد.
آب درياچه آهكي و نسبتاً ملايم و غير قابل شرب است و هيچ موجود زندهاي در آن وجود ندارد. وجود اين درياچه فيروزهگون در ميان قلعه و قرار داشتن قلعه در وسط يك سلسله كوههاي دايرهاي شكل، منظرهاي را به وجود آورده كه يكي از عجايب ديدني و تماشايي منطقه ميباشد.
اماكن زيارتي ومذهبي
مسجد جامع تكاب
اين مسجد در سال 1332 هجري قمري به دستور سردار حسينعليخان افشار در زمان سلطنت ناصرالدينشاه بنا گرديده است.
مسجد جامع روستاي اغولبيك
مسجدجامع روستاي اغولبيك به دستور يكي از اربابان محلي در سال 1332 هجري قمري احداث و هم اكنون بعد از گذشت چندين سال از قدمت آن بطور سالم و فاقد آثار ويراني مورد بهره برداري قرار ميگيرد.
كليساي چهار طاق
در شمال غربي و كيلومتر 36 شهرستان تكاب در روستاي چهار طاق پايههاي چهار ستون مخروبه وجود دارد كه در نزد اهالي به كليسا مشهور است. از نظر كارشناسان اين بنا مربوط به دوره ساسانيان بوده و به يك آتشكده شباهت بيشتري دارد. پايه هاي اصلي طاق خراب شده و اطراف آن كه در محل به كليسا معروف ميباشد توسط افراد سود جو براي گنج يابي به كلي ويران شده است.